Despre noi

San Marco Bistrița este reprezentantul local San Marco Group (Colorificio San Marco), lider în Italia în producția de sisteme de vopsire pentru construcții.
Suntem importatori în Bistrița al brandului San Marco Italia, care se bazeaza pe o experienta de peste 60 ani în producția și comercializarea de vopsele lavabile, lacuri, emailuri, grunduri și o mare varietate de tencuieli decorative.

Showroom-ul a fost conceput în așa fel încât să poți vedea, atinge, admira și înțelege structura și textura vopselelor decorative ce pot da viață casei tale, îmbinând soluții practice cu efecte emoționante, pentru a face spațiul unic și placut.
Calitatea este baza tuturor produselor decorative San Marco comercializate de noi, ținand cont de valorile traditionale ale artizanatului Italian, care se evidențiază prin stil, design și prin alegerea materiilor prime de cea mai bună calitate.

În urma experienței acumulate în decursul anilor, îți punem la dispoziție cele mai bune soluții pentru o amenajare interioară sau exterioară a locuinței, dându-i astfel personalitate fiecarui ambient, fie că se află în centrul marilor orașe, într-ul loc liniștit la țară, fie că vorbil de case de vacanță, hoteluri, restaurante, birourilor sau cabinete de orice fel.

În showroom-ul nostru găsești o gamă variată de produse San Marco, dar și alte produse complementare, astfel îți punem la dispoziție tot ce ai nevoie pentru o lucrare cu produse de calitate, care exprimă eleganță și rafinament. Printre aceste produse se regăsesc scule profesionale pentru aplicarea produselor, plinte decorative, corinșe tavan, brâuri, elemente decorative, adezivi, pardoseli profesionale, termosisteme, etc.

Vrem să fii informat, de aceea îți oferim informații de actualitate, sfaturi și te ținem la curent cu noutățiile din industria construcțiilor și decorațiunilor. Acestea fiind adresate proprietarilor de case, constructorilor, aplicatorilor, arhitectilor, dar și desingnerilor.

Despre SAN MARCO ITALIA

Colorificio San Marco S.p.A., liderul al grupului San Marco, este o firmă de prim rang în producția şi comercializarea materialelor pentru zugrăvit și vopsire profesională de construcții din Italia. Puternică printr-o istorie începută în 1937 prin voința Cavalerului Pietro Tamburini, administrată la ora actuală de a patra generație de oameni de afaceri din familia Geremia, a evoluat până la a deveni un punct de referinţă la nivel internaţional. Decorativi San Marco reprezintă o marcă a Colorificio San Marco S.p.A. specializată în vopsele decorative.

O nouă idee de decorațiune

Elementul culorii și al texturii sale a dobândit o importanță esențială în arhitectura modernă. Dacă aceasta din urmă – după cum scrie Le Corbusier – trebuie să fie „un fapt de artă, un fenomen care suscită emoție”, culoarea este un principiu fondator în proiectarea acesteia.
Tonurile culorilor, materialele utilizate și efectele de suprafață devin ingrediente de construcție care contribuie la originalitatea proiectului, interpretând lumina și spațiile în mod inovator.

De aceea San Marco Group Spa pune astăzi la dispoziția profesioniștilor culorii mult mai mult decât o gamă de produse: oferă o serie vastă de soluții creative și de efecte și finisaje decorative cu o puternică personalitate și de un farmec indiscutabil, care pot răspunde celor mai diversificate cerințe ale decorațiunii interioare și stilului.

Cu peste 30 de produse decorative, 50 de texturi, 1500 de nuanțe disponibile, și posibilități de combinație aproape infinite, produsele lasă loc unor adevărate creații care pot să îmbrace pereții și să se traducă în atmosfere stilistice, unde impactul emoțional al decorațiunii interacționează cu spațiul și influențează fructificarea unui anumit loc.

O colecție născută din sinteza tradiției, măiestriei și cercetării, profund legată de ideea de „frumos și bine făcut”, caracteristica celor mai bune produse made in Italy, și inspirată dintr-o perspectivă internațională: toate acestea reprezintă linia produselor decorative San Marco, care pot să ofere soluții unice, pe măsura fiecărui client în parte, inovative și performante, în acord cu tendințele actuale ale pieței în domeniul mobilierului, designului și arhitecturii.

30

PRODUSE DECORATIVE

1500

NUANȚE DISPONIBILE

50

DE TEXTURI

COMBINAȚII
INIFINITE

Veneția și arta decorațiunii

De la stucaturi la fierul forjat, de la lemnul încrustat la mozaicuri, nivelul înalt calitativ al operelor de artă venețiene și strălucirea locuințelor așezate pe Canal Grande au constituit mereu mărturii despre modul în care atelierele de artă venețiene au conferit forța vitală materiei, transformând-o în decor, devenind sinonimul rafinamentului în toată lumea.

Din această viziune se inspiră familia Tamburini-Geremia, ce îşi începe propria activitate în anul 1937 prin societatea Pietro Tamburini & A. În anul 1962 la câțiva kilometrii de orașul lagunar activitatea firmei se extinde și se transformă în Colorificio San Marco, firmă ce începe să se structureze pentru a îmbina cercetarea, competența, calitatea, atenția la detaliu și inventivitatea, tranferând decorării interioarelor marea tradiție a artei și artizanatului venețian.

Un know-how Made In Italy

Angajamentul și pasiunea familiei Geremia pentru calitate și cercetare, combinate cu incomparabila cunoaștere în materie de producție, amplasează vocația societății pe urmele produselor autentice made in Italy, înțelese nu numai în termeni de competență de fabricație, ci și ca identitate culturală.

Capacitatea de a încorpora în materie și în produse o înaltă dimensiune estetică, presupune nu doar un know-how înrădăcinat în tradiție, ci și un nivel înalt de inovație care este în măsură să consolideze valența simbolică ce ridică produsul la simbol de “Italian Lifestyle”.

Acest lucru este adevărat îndeosebi pentru întreaga lume a mobilierului italienesc, care a făcut din design drapelul unei excelențe distinctive care cucerește piețele internaționale. Acestei dimensiuni îi aparține și misiunea societății Colorificio San Marco, care prin propunerea de soluții decorative de o înaltă calitate estetică redă contemporaneității un patrimoniu îmbelșugat de tehnici artizanale tradiționale inovând prin căutarea de noi materiale și tendințe pentru un life style contemporan de stil italian.

Profesioniștii decorațiunilor

Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare al Colorificio San Marco a jucat un rol de importanță fundamentală pentru creșterea acestei societăți, astfel încât întreaga gamă de produse destinate pieței naționale și exportului a fost complet dezvoltată intern. Misiunea sa fundamentală este de a transforma intuiția și creativitatea în produse de succes. Din acest motiv, laboratorul de cercetare este un mediu în care se produce un continuu schimb de idei în mod deschis și antrenant.

Echipa de cercetători, de fapt, nu creează doar produse noi și îmbunătățește formulele existente, ci reprezintă și un adevărat stâlp pentru susținerea tuturor celorlalte funcții ale societății.

Acesteia îi sunt încredințate atribuții de importanță primară, cum ar fi verificarea constantă a calității și productivității, sau rezolvarea problematicii mediului pentru a minimiza impactul produselor și proceselor.

Investițiile efectuate în ultimii ani au permis extinderea și mai mare a laboratoarelor și realizarea unei săli de instrumente de avangardă. Tocmai această investigație instrumentală este cea care a condus la descoperirea unor noi caracteristici și potențiale ale produselor pentru vopsit, destinate atât ecorațiunii, cât și restaurării clădirilor de valoare sau interes istoric.

Alegerea sustenabilității

La sostenibilità è diventata una delle coordinate fondamentali della nostra esistenza. Ci poniamo (e ci viene posto) frequentemente il problema se le nostre azioni siano “sostenibili” oppure no. Gli effetti delle nostre attività si ripercuotono sempre, più o meno invasivamente, nell’intero ecosistema. La domanda che dobbiamo porci, quindi, non è SE un’azione, una scelta, un comportamento sia sostenibile ma QUANTO lo sia.

Il mondo scientifico si pone questo quesito da diversi decenni e la risposta più univoca riconduce alla Life Cycle Assessment cioè l’analisi del ciclo di vita del prodotto. Nella metafora del ciclo di vita, la “culla” è il prelievo dei materiali grezzi dai giacimenti, dalle cave e dalle miniere. La „tomba”, invece, sarà la degradazione che gli stessi materiali, trasformati, subiranno nelle discariche, negli inceneritori o, preferibilmente, in altri processi che li reimpieghino.

Este necesar să cunoaștem în profunzime tot ceea ce se întâmplă între aceste două evenimente, pentru a putea judeca în cunoștință de cauză caracteristicile de sustenabilitate. Acest fapt este confirmat de liniile directoare naționale, comunitare și internaționale.
San Marco Group Spa a utilizat acest instrument în mod extensiv: în 2010 a publicat prima declarație de mediu certificată. În 2013 prima ediție a „fișei de mediu” a produselor: un instrument de informare exclusiv, cuprinzând impactul potențial al unei game largi de produse din catalog.

Protecția mediului, respectul față de natură, bunăstarea colaboratorilor, sensibilitatea față de tradiția artistică a Italiei și Veneției sunt elementele care definesc etica și responsabilitatea San Marco în ceea ce privește societatea și teritoriul.

1. Extracția și prepararea materiilor prime – 2. Transportul materiilor prime ța San Marco Group Spa – 3. Producție – 4. Producerea ambalajului – 5. Distribuirea produsului – 6. Faza de utilizare – 7. Finalul duratei utile a ambalajului

Forța numerelor

La ora actuală Grupul se mândrește la nivel mondial cu cu 11 unități de producție și comerciale și 7 mărci, fiind una din primele firme din domeniul produselor pentru zugrăvit şi vopsire profesională pentru construcţii din Italia. Aceasta constituie un punct de referință pentru domeniul decorațiunilor de nivel înalt având capacitatea de a anticipa tendințele și de a exporta în lume cultura frumosului fabricat în Italia.

Principala unitate de producție se întinde pe o suprafață de peste 78.000 mp, situată la Marcon în provincia Veneția. Fabrica este realizată conform celor mai noi tehnologii de construcție și cuprinde trei instalații automatizate, ce au capacitatea integrală de producție de 35.000.000 Kg/an pentru vopsea pe bază de apă, finisaje cu grosime și produse cu var. Există de asemenea trei secții de producție pentru realizarea de paste colorante, vopsele și lacuri pe bază de apă și specialități cu o capacitate 10.000.000 Kg/an.

Interlocutorii preferențiali sunt Centrele Profesioniste de Asistare a Clienților (CAP), un grup selecționat de distribuitori cu care firma a dezvoltat rapoarte puternice de parteneriat, specializate în asistarea clientului în toate problemele aferente creațiilor San Marco.

În străinătate, prin distribuitorii specializaţi, este prezentă pe 6 continente și în peste 100 de ţări din toată lumea. . Structura comercială și productivă, datorită unei politici care mizează pe o tot mai puternică internaționalizare, cu parteciparea la cele mai importante târguri din domeniu și prin prezența pe piețele internaționale cu showroomuri specializate este in continuă expansiune.

11

UNITĂȚI DE PRODUCȚIE ȘI COMERCIALE

7

MĂRCI

78000

MP DE SUPRAFAȚĂ ÎN PRINCIPALA LOCAȚIE DE PRODUCȚIE DIN MARCON – VE

100

DE ȚĂRI ÎN CARE SAN MARCO ÎȘI DISTRIBUIE PRODUSELE